Докато в Кремъл руският президент Путин се опитва да анексира украински земи,

...
Докато в Кремъл руският президент Путин се опитва да анексира украински земи,
Коментари Харесай

Украинците завършват обкръжението на руските сили в Лиман

Докато в Кремъл руският президент Путин се пробва да анексира украински земи, в Лиманското направление е в ход интервенцията по обграждане на групировката на съперника. Това сподели през днешния ден представителят на Източната група от Въоръжените сили на Украйна Сергей Черевати.

По думите му тази интервенция към този момент е на стадий довеждане докрай. Въоръжените сили на Украйна са взели под надзор всички подстъпи към града. „ Под огневия надзор на Въоръжените сили на Украйна в действителност попадат всички подстъпи, логистичните пътища на съперника, през които той доставя муниции и жива мощ “, сподели още той. Черевати даде обещание напълно скоро да разкрие повече детайлности.

За украинската войска завладяването на Лиман значи следното - тя може да напредне през открит терен към Сватов със опасността да прекъсне отбранителните линии, небрежно построени от съветските елементи по река Оскол, да блокира значимия път от съветския Валукс по направлението Троицкое-Сватово и да ликвидира новите опорни пунктове, които съветските сили построяват по този път.

Може и да завие на изток и да доближи Кремена с вероятността след това да стигне Северодонецк от северозапад. Важно е също по този начин, че украинските елементи съумяха да завладяват Билохоривка и да доближат подстъпите към Северодонецко-Лисичанската агломерация от запад.

Редица проруски канали на военни блогъри в Телеграм признават, че съветските войски в Лиман се намират в доста тежко състояние. Очевидно те самите чакат градът напълно скоро да падне.
ТЕМА преди 4 часа 2108 преди 4 часа 748 преди 5 часа 682
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР